handen
aandacht voor aids
ogen
deactiebutton kliniekbutton links button contact button gastenboek button
home button nieuws button waarisbutton
Waar is Cindy?

Waar ik ben

Over Ghana

Over Accra - de hoofdstad

Fotoalbum Ghana

Reisimpressies

 

 

Noord Ghana (Klik op kaart voor vergroting)

Roadmap Ghana (Klik op kaart voor vergroting)

 

Fotoverslag Wa [februari 2004] - deel 2

Voor de bestedingen die tijdens deze reis gedaan zijn met het geld van de Actie Aandacht voor Aids, zie de link 'Bestedingen donaties' rechts.

> Klik op de foto's voor een uitvergroting.


Dag 1 in Wa

De dag begint in het pitohuis. Lokaal bier gemaakt van gierst. Gezond en voedzaam… mijn favoriete ontbijt…Iedere hoek van de straat heeft zo’n plek waar jong en oud samen komt en wat functioneert als de lokale radio…want hier hoor je wat gaande is. Daarnaast is het brouwen een vrouwen business en met hun verdiensten kunnen ze voor zichzelf en hun kinderen zorgen.

En het is niet alleen mijn favoriet…

Daarna was ik er benieuwd om het huis te zien waar ik zal gaan wonen als ik in Wa werk. En ik vertel je…een plek met heel veel mogelijkheden…groot genoeg voor huisvesting voor nieuwe vrijwilligers en voor het starten van verschillende inkomsten genererende projecten voor leden van de associatie en voor afleiding en ontspanning. Maar met zijn allen moeten we eerst de handen uit de mouwen steken.

Groenten uit eigen tuin…maar een vak apart om uit deze droge grond sappige groenten te laten groeien. Gelukkig zijn er mensen die daar meer verstand van hebben.

Daarna na regionaal ziekenhuis in Wa. Hier komt Shalome 1, de patiënten associatie, samen. Het doel was onder andere groepdiscussies houden om informatie te verkrijgen dat ik nodig heb in voorbereiding op mijn trial.

Onder andere hebben we gepraat over de verschillende voedingsmiddelen die voor hen beschikbaar zijn en waar we dus creatief mee aan de slag zullen gaan.


MicMac inventariseerde wie welk werk kan en wil gaan doen en wat zij daar dan voor nodig hebben. De basis voor de inkomstengenererende projecten…’capacity building’…om hier een mooie term aan te geven.

En deze keer met een ergens geleende weegschaal hebben we van iedereen het gewicht genoteerd. Maar volgende keer moet er dus een weegschaal mee naar Wa.

Het ziekenhuis valt ook onder een voedseldistributieprogramma van de Catholic Relief Services. Verrijkte sojameel, tarwe en olie wordt iedere maand verdeeld.

En in het streven AIDS weeskinderen een beter toekomst te bieden is deze foto gemaakt.
Het aantal neemt schrikbarend toe. Alleen al in de drie plaatsen waar wij actief zijn hebben we meer dan 400 wezen geregistreerd. Voor deze kleine groep hopen we meer te kunnen betekenen op het gebied van onderwijs, aandacht en ontspanning.

Philo…de moeder Theresa voor deze mensen hier in Wa.

 

naar boven

Lees verder over ...

Fotoverslag Wa [februari 2004] - deel 1

Fotoverslag Wa [februari 2004] - deel 2

Fotoverslag Wa [februari 2004] - deel 3

Bezoek aan Wa [januari 2004]

Togo, Benin en Noord Ghana [december / januari 2004]

Kibi en Ho [oktober 2003]

 

Bestedingen donaties

Fotoalbums Wa

Impressie Accra door Cindy (augustus 2003)

WWW links

Site over Wa

Het actuele weer in Wa

Luister naar muziek uit dit gebied

Site over Lawra en Navrongo

Het actuele weer in Accra

Het actuele nieuws in Ghana

Ghana pagina Nederland

GhanaWeb internet portal

Ghana portal

Ghanese ambassade in Nederland

Nederlandse ambassade in Ghana

300 jaar Nederlands-Ghanese betrekkingen

Diashow Ghana (Lonely Planet)

Ghana reisinformatie (Lonely Planet)

Lonely Planet reisgids West Africa

Lowbudget avontuurlijke rondreizen door Ghana, Togo, Benin en Burkina met Jolinaiko Eco Tours, een bedrijfje van een goede vriend.