handen
aandacht voor aids
ogen
deactiebutton kliniekbutton links button contact button gastenboek button
home button nieuws button waarisbutton
De Actie

De Actie Aandacht voor Aids

Lopende doelen

Gerealiseerde doelen

Hoe doneren?

Bestedingen donaties

Bedankjes

Oproepen

Sponsoring door bedrijven

 

Het laboratorium (Klik op foto voor een vergroting)

 

Sieraden maken door leden van Positive Living (Klik op foto's voor een vergroting)

 

Poster Shaloom Art Project
(Klik op foto voor een vergroting)

 

Rehabilitatiecentrum voor ondervoede (wees) kinderen (Klik op foto voor vergroting)

 

Veronica

 

Sister Philo (midden)(Klik op foto voor een vergroting)

 

Bestedingen donaties juni 2004 - heden

Hieronder volgen de meest recente bestedingen van juni 2004 tot heden. Voor eerdere bestedingen, klik op de betreffende links aan de rechterkant.


[Bericht van december 2005]

Ambulance voor de kliniek

Afgelopen najaar is er een multifunctionele bestelbus met geld van Stichting Metgezel gedoneerd aan de International Health Care Clinic ter waarde van 9000 Euro. Meerder berichtgevingen en beeldmateriaal verschijnt in de nieuwe update na ons bezoek aan Ghana in januari 2006.


[Bericht van augustus 2005]

Ediegrant

Namaak Playstation voor Eddy Grant als cadeau om de lange dagen ziek in bed door te komen. (20 euro)

Cletus

Transport, verblijf en medicatiekosten voor Cletus en zijn vrouw die uit Wa naar Accra kwamen voor medisch onderzoek en behandeling van complicaties. Beide zijn zij HIV positief, maar godzijdank is hun dochtertje van twee jaar negatief getest in de kliniek. (100 euro)

Initiatief om Cletus en zijn vrouw in Wa verder te helpen. De aanschaf van tweede handskleding in Accra zou tegen goede winst in Wa verkocht kunnen worden en op die manier inkomsten kunnen generen voor Cletus en zijn vrouw. (70 euro).

Website kosten

Abonnementkosten website 2005/2006 (65,00 euro) en domeinnaam Engelstalige pagina (17,85 euro).

Opstart sieradenproject

Stoelen en werktafels, werkmateriaal en opberg boxen, inkoop basismateriaal voor maken sieraden en kralen, onkosten vergoeding voor de eerste drie maanden, kasboeken en beperkte onkosten tijdens georganiseerde workshop (450 euro).

Dit gehele budget is geïnvesteerd door Tilingo-Nepra.

Laboratorium

Loon voor de hand en spandiensten die Isaka heeft gedaan voor het inrichten van het laboratorium. (10 euro)

Specifiek laboratorium materieel als automatic pipettes en hand tally counter etc. (300 euro)

Installatie en aanschaf airconditioning om kostbare apparatuur als microscoop en spectrometer in goede conditie te houden (300 euro)

Reagents en test vloeistoffen (100 euro)


[Bericht van maart 2005]

 

Gordijnen kliniek

In kader van het “Lighting up the clinic” initiatief in december, waardoor de kliniek met o.a. lakens en gordijnen in een nieuw jasje is gestoken, heeft patiënt en naaister Gyfti ook deze maand een aantal gordijnen gemaakt voor het laboratorium, behandelkamer en apotheek die nog niet voorzien waren. Materiaal- en maakkosten: 15 Euro.

Afvoeren koelkast kliniek en nieuwe koelkast

Een gigantische energievretende Amerikaans koelkast moesten we kwijt. Daar heb je sterke mannen en een pick up voor nodig. Vervoerkosten en sjouwkosten: 8 Euro.

Een tweedehands koelkast met vriesvak en gespoten dat hij naast dat hij het goed doet er ook nog goed uitziet. Koelkast, spuitkosten en vervoer: 95 Euro.

Reparaties kraan kliniek

Een nieuwe kraan en het repareren van de lekkende afvoer. Grijze haren kregen we er bijna van. Op een gegeven moment kwam de oude man er maar bij die met brandende papiertjes het probleem dacht op te lossen. Ben geflest met een Nigeriaanse immitatiekraan...Maar nu werkt alles prima en hebben we de kraan die we nodig hebben. Totale kosten twee kranen, afvoerbuizen en materialen en dan de verschillende loodgieters: 76 Euro .

Klussen kliniek

De muren en het plafond zijn nu wit in plaats van geel, met verf, kwasten en terpetine: 13 Euro.

Een bureau en een doorgetrokken keukenblad zijn door de timmerman gemaakt. Hout, transport en spray: 70 euro. Vergoeding timmerman: 28 Euro. Transport en vergoeding voor al het werk dat Isaka eraan had : 20 Euro.


[Bericht van december 2004]

 

Bestedingen aan de "Lighting up the clinic" - kerstactie:

Twee kleine Sony televisies voor 230 Euro.

Steun Cletus voor verblijf en laboratoriumtesten (50 Euro) en garen voor zijn vrouw om weefactiviteiten op te pakken (10 Euro).

Materiaal voor 24 lakens en kussenslopen (80 Euro) en het printen van IHCC logo (36 Euro).

Materiaal voor gordijnen voor circa 22 ramen (80 Euro).

Vergoeding Gyfti voor het maken van het beddengoed en de gordijnen (34 Euro) en vervoerskosten (7 Euro).

Hout en overig materiaal voor apothekerskast, twee kasten voor de behandelkamer, twee planken en een vitrinekast (180 Euro) en vervoer (20 Euro)

Vergoeding timmermannen ( 80 Euro).

Schoenen Eddiegrant (4 Euro).

Emmers, handdoeken en plastic onderleggers (15 Euro).


[Bericht van november 2004]

 

Schoolgeld

Toen ik had besloten Wa af te ronden, wilde ik iets doen voor een aantal kinderen die ieder op hun eigen manier door de ziekte getroffen zijn. De meeste hebben beide of een van hun ouders verloren. Schoolgeld is bekostigd voor 12 kinderen (basis- en middelbare school) en sommige zijn voorzien van schoolboeken en tafel en stoeltjes. Foto’s komen binnenkort. Totale kosten: 95 euro.

Overdracht project Wa

Overdracht van het project is met kosten gepaard gegaan. De lokatie waar de vrouwen verder gaan is afgelegen en de fietsen die we achterlieten hebben we laten repareren. En 50 euro is geschonken, die ze kunnen gebruiken tijdens de opstart in de nieuwe setting. Totale kosten: 65 euro.

Terug in de kliniek

Met Naa Ashiley overlegd. Zij maakt steeds een lijst met dingen die hard nodig zijn. Zij is erg geholpen als we een gedeelte van het geld kunnen gebruiken voor noodbestedingen die onverwachts optreden en voor kleine projecten. We hebben bijvoorbeeld noodzakelijke infuusvloeistof (en anti-schimmelinfectie tabletten) aangeschaft voor mensen die hier verzwakt en uitgedroogd binnenkomen, pijnstillers voor Eddigrant die ontzettend kostbaar zijn voor Baba (die helaas van de week is overleden). Totale kosten: 80 euro.

Cletus is de voorzitter van de groep in Wa. Gedreven als hij is probeert hij in aanmerking te komen voor anti Aids medicatie. Een hele opgave voor iemand vanuit de Upper West. We hebben vanuit Wa mensen erbij betrokken die hem willen helpen in dit langdurige en voor hem kostbare traject. Ik heb hem ook een bedrag van 150 euro toegezegd. De kosten die hij heeft zijn regelmatig transport van Wa naar Accra, laboratoriumtesten en medicatie en zijn dagelijks leven in Accra waar hij verder nog weinig contacten heeft. Momenteel is hij in de kliniek om alle noodzakelijke labtesten te ondergaan. Ik heb hem 50 euro gegeven voor dit moment. Totale kosten: 50 euro.


[Bericht van oktober 2004]

 

Sieradenproject

Het sieradenproject dat in gang is gezet, is bekostigd door Marleen, die 500 euro heeft ingezameld onder vrienden en familie. Het kralenproject is als een training voor de vrouwen opgezet en iedere keer als ze komen krijgen ze vergoeding en we koken samen. Een werktafel en materiaal is aangeschaft. Zie voor details de nieuwsbrief van oktober en de link naar haar verslag in de kolom rechts.

Medicatie en voedingsmiddelen Shaloom groep

Rene heeft onder de naam van Aandacht voor AIDS een sponsorloop gelopen en de opbrengst (ruim 1000 euro) is besteed aan medicatie en voedingsmiddelen voor de patiënten die verbonden zijn aan de Shaloom groep. Zie voor details de nieuwsbrief van oktober en de link naar zijn verslag in de kolom rechts.

Mobiel op de motor

Een grote aanschaf is gedaan….een kleine motor met helm en rijbewijs. De eerste maanden Wa deden we alles op de fiets. Maar sommige afstanden zijn gewoon te ver en trotro’s te schaars. De motor stelt ons in staat om meer huisbezoeken te doen. Dieetbegeleiding, terminale steun en het motiveren van partners om zich te testen en zich dan aan te sluiten bij de Shaloom organisatie is datgene waartoe wij in staat zijn, dankzij dit vervoersmiddel.


[Bericht van juni 2004]

 

Speelgoed

Een zak met klein speelgoed heb ik gekocht in Nederland voor mijn vertrek. Dit speelgoed zullen we gaan gebruiken op de "Childrens Playground" samen met het speelgoed dat we hier zelf gaan ontwikkelen. Kosten: 20 euro.

International Health Care Clinic

Naa Ashiley van de International Health Care Clinic in Accra heb ik een donatie gegeven van 200 euro voor de kliniek. De ervaring als vrijwilliger in deze kliniek is de basis voor mijn werk hier in Wa en ik waardeer haar toewijding en doorzettingsvermogen zo ontzettend. Hoe langer ik Ghana werkzaam ben, hoe meer ik leer over de problematiek en de acties die worden ondernomen…zie ik zo duidelijk dat wat zij doet uniek is…en ik hoop dat we veel voor elkaar kunnen blijven betekenen en er een mooie vriendschap aan over houden.

ART voor Veronica

Onverwachts moet Veronica eerst een TBC behandeling volgen. Naar verwachting zal zij in juli met Anti Retrovirale Therapie beginnen. Ik hoop het zo ontzettend en ik baal soms stevig dat ik meer dan 14 uur rijden van Accra zit, zodat ik haar zo weinig kan zien. 50 euro zijn de kosten voor vijf maanden medicatie en een klein beetje extra en dit heb ik alvast aan Naa Ashiley gegeven zodat ze kan beginnen als de mogelijkheid zich dan eindelijk voordoet.

Opstart Share Nut

Om de situatie leefbaar te maken om het project uit te voeren en vrijwilligers te kunnen ontvangen had ik in de eerste maand veel uitgaven. Een groot gedeelte heb ik met mijn lokale salaris kunnen bekostigen, of vallen onder het budget van het gesponsorde voedingsproject of wordt bekostigd door de GhanaNeeds…maar voor een aantal zaken heb ik met het geld van de Aandacht voor AIDS actie bekostigd:

Extra matras voor bezoek en vrijwilliger, kosten: 39 euro.

Een gastank en tweepits gasfornuis om binnen het voedingsproject mee te koken, om voor de kinderen te kunnen koken tijdens de toekomstige "Children’s Playground" en prive. Kosten: 56 euro.

Emmers en servies voor de meetings en de kookexpirementen binnen het voedingsproject en voor het eten met de kinderen tijdens de "Children’s Playground": kosten: 7 euro.

Polikliniek van Sister Philo

Met Sister Philo zal ik veel gaan samenwerken hier in Wa. Zij is tot op heden de enige die de counselling, testing en care and support voor haar rekening neemt. De beperkingen in het ziekenhuis zijn zo groot. Ik heb haar gevraagd wat haar werkzaamheden nu aangenamer zouden maken, waarop zij antwoordde dat ze de uitstraling van de unit iets wil verbeteren.
Een boekenkast zal haar al zoveel helpen de ruimte iets overzichtelijker te maken. Totale kosten: 25 euro

Communicatiekosten

Wat een geluk…in de week van mijn aankomst is er een Wa een internet cafe geopend. Meestal werkt het en de verbinding is snel, maar de kosten zijn relatief hoog. Veel e-mail bekostig ik zelf of vallen binnen mijn voedingsproject…maar deze maand heb ik meegewerkt aan twee artikelen voor Nederlandse tijdschriften die ook meer bekendheid zullen geven aan de projecten hier, het speelgoedproject en de vrijwilligers die komen. Hopelijk arriveert snel mijn computer van GhanaNeeds Foundation vanuit Accra, zodat ik thuis kan typen en het enkel via de flop ga versturen. Kosten: 8 euro.

Alle bijdragen zijn van harte welkom…om alle mooie plannen hier te realiseren en tot een succes te maken. Van het landbouw- en sieradenproject, tot het ontwikkelen van spel en speelgoed voor de speelochtenden voor de weeskinderen…voor levensreddende medicatie en alle andere uitgaven die ervoor zorgen dat in de toekomst de projecten zichzelf bekostigen.

naar boven

Lees verder over ...
[bijgewerkt: 11.08.2005]

Totaal donaties:

Totaal uitgegeven:

Euro

Bestedingen donaties december 2003 - mei 2004

Bestedingen donaties november - december 2003

Bestedingen donaties augustus - oktober 2003

 

Verslag verblijf van Marleen in Wa

Verslag verblijf van Rene Bouwman in Wa

Fotoverslag Wa [februari 2004] - deel 1

Fotoverslag Wa [februari 2004] - deel 2

Fotoverslag Wa [februari 2004] - deel 3

Portret van Veronica

Vervolgportret 1 van Veronica

Vervolgportret 2 van Veronica

Vervolgportret 3 van Veronica

Vervolgportret 4 van Veronica

Vervolgportret 5 van Veronica

Veronica-slot

 

WWW links