handen
aandacht voor aids
ogen
deactiebutton kliniekbutton links button contact button gastenboek button
home button nieuws button waarisbutton
Waar is Cindy?

Ghana - een introductie

Ghana...Afrika in een notendop,
 
Vriendelijk, veilig en gewoon ontzettend leuk...zo begint bijna ieder reisboek dat je over Ghana open slaat. Ghana is compact en gevarieerd, biedt de Afrikaanse aspecten in een notendop.
 
Het zuidelijke gedeelte is wat je verwacht van West-Afrika. Palmstranden, bananenplantages en jungle, waaraan een extra dimensie wordt gegeven door een lange strook met 500 jaar oude Europese forten en kastelen...het vroegere Goudkust. Richting het noorden gaan de bossen over in savanne. Een vegetatie die je meer aan Oost-Afrika zal doen denken. Het noordelijkste gedeelte van het land langs de grens met Burkina Faso is het overgangsgebied naar de Sahel. Hier heeft de sfeer en architectuur de onverwachtse tonen van Noord-Afrika.
 
Ben je echter op zoek naar spectaculaire bezienswaardigheden vergelijkbaar met de Kilamanjaro in Tanzania, de Victoria Falls in Zimbabwe en Kaapstad in Zuid-Afrika...dan ben je in Ghana niet aan het goede adres. Attracties van deze orde van grootte heeft Ghana niet. Maar indrukwekkend is het wel.

Indrukkendwekkend zijn de mensen die swingend, muzikaal, gastvrij en vol humor je welkom heten.

Indrukwekkend zijn de forten...de unieke huiveringwekkende herdenking aan de meest wrede episode in de Afrikaanse geschiedenis. Hier vond de handel in mensenlevens plaats dat resulteerde in de transport van miljoenen Afrikanen naar een leven van slavernij in de Amerika en de Caribean.

Indrukwekkend is het dat je nergens deel uitmaakt van massatoerisme. Ook niet als je zwemt in de watervallen in het berggebied in het oosten, het op steenworp benaderen van een wilde olifant in Mole National Parc, het beklimmen van de surrealistische moskeeën in het westen, het zoeken naar het dorp op palen met een kano door moerasachtiggebied...en nergens het gevoel te hebben deel uit te maken van massa toerisme. 

naar boven

Lees verder over ...

Ligging Ghana

Bevolking, taal en religie

Natuur en klimaat

Geschiedenis, economie en politiek

Gedetailleerde kaarten Ghana en Accra

 

WWW links

Het actuele weer in Accra

Het actuele nieuws in Ghana

Ghana pagina Nederland

GhanaWeb internet portal

Ghana portal

Ghanese ambassade in Nederland

Nederlandse ambassade in Ghana

300 jaar Nederlands-Ghanese betrekkingen

Diashow Ghana (Lonely Planet)

Ghana reisinformatie (Lonely Planet)

Lonely Planet reisgids West Africa

Lowbudget avontuurlijke rondreizen door Ghana, Togo, Benin en Burkina met Jolinaiko Eco Tours, een bedrijfje van een goede vriend.