handen
aandacht voor aids
ogen
deactiebutton kliniekbutton links button contact button gastenboek button
home button nieuws button waarisbutton
Waar is Cindy?

Impressie Accra [ augustus 2003 ]

Accra is een metropool met ruim 2 miljoen inwoners. Op veel plekken een ongestructureerd mierennest waar het krioelt van mensen en verkeer. Luid toeterend scheuren aftanse trotro’s, gammele taxi’s, af en toe een afgedankte Europese stadsbus, een mooie jeep en een luxe wagens langs elkaar heen. Chauffeurs van de trotro’s (taxibusjes die in heel veel verschillende staten verkeren) roepen uit de meestal kapotte deur de eindbestemming. En boven dat lawaai uit schetteren vrouwen die hun koopwaar aanprijzen.

Daadwerkelijk alles is te koop op de markt, in de eenvoudige winkeltjes en geïmproviseerde stalletjes, van de grond of simpelweg vanaf hun hoofd. En ook kan je op iedere straathoek eten bij een dame met haar pan op een vuurtje of in een van de chopbars. Het is wel oppassen voor de open riolen en de vele gaten in de weg.

Maar Accra heeft meer gezichten…groenere wijken waar men in plaats van in eenvoudige cementen compounds, houten huisjes, vervallen koloniale panden of simpelweg op straat, in mooie villa’s woont. Wijken waar redelijk moderne kantoorgebouwen verrijzen en waar je je tijd kan doorbrengen in chique restaurants, fastfoodketens, hotels en (beach)clubs. Waar je ook bent overal proef je wel het Afrikaanse straatleven. En er is bijna op iedere straathoek letterlijk en figuurlijk genoeg stof om een boek te schrijven.

naar boven

Lees verder over ...

Impressie Accra door Cindy (augustus 2003)

 

detailkaart Accra (384 Kb)

 

WWW links

Het actuele weer in Accra

Het actuele nieuws in Ghana

GhanaWeb internet portal

Ghana portal

Ghanese ambassade in Nederland

Nederlandse ambassade in Ghana

300 jaar Nederlands-Ghanese betrekkingen

Diashow Ghana (Lonely Planet)

Ghana reisinformatie (Lonely Planet)

Lonely Planet reisgids West Africa