handen
aandacht voor aids
ogen
deactiebutton kliniekbutton links button contact button gastenboek button
home button nieuws button waarisbutton
De Actie

De Actie Aandacht voor Aids

Graag zou ik de aandacht willen vragen voor het volgende...namelijk Aids in Afrika.

Van de 40 miljoen mensen die wereldwijd leven met HIV/AIDS, wonen ruim 28 miljoen mensen in Subsahara Afrika. Ghana is één van de landen in dit gebied waar de ziekte epidemische vormen aanneemt en waar deze menselijke tragedie ook effecten heeft op vele andere aspecten binnen de samenleving.

Doelen Aandacht voor Aids 2003-2005

Aandacht voor Aids is een overkoepelde naam voor verschillende initiatieven die de afgelopen twee jaar in Ghana en met name in samenwerking met de International Health Care Centre zijn uitgevoerd.

De ontwikkeling van voorlichtingsmateriaal omtrent voeding en leefstijl, de opstart van een sieradenproject door HIV positieve vrouwen, realisatie van een klein laboratorium, mede dooe, aanschaf van medicatie en het creëren van een patiëntvriendelijke sfeer in de kliniek (door de aanschaf van meubels, beddengoed, televisie's en verf) heeft de rode draad gevormd met talrijke 'uitstapjes' om individuen bij te staan in hun strijd om te kunnen blijven leven.
Donaties zijn ontvangen als reactie op de website en door individuele acties opgezet door vrienden en (on)bekenden. Verschillende bedrijven hebben gesponsord, met name voor het laboratorium. Zie het hoofdstuk Sponsoring door bedrijven (link aan de linkerkant).

Het hoofdproject, de ontwikkeling van educatiemateriaal is, buiten de actie Aandacht voor Aids om, gesponsord door Pensioenfonds De Koornzaayer, Corporatie Holding Friesland, Solgar Vitamins en Gottswaal vof.

Een wens die al een lange tijd stond beschreven als één van de doelen, was een ambulance. Op het moment van schrijven heeft de Stichting Metgezel ons net meegedeeld een ambulance te willen bekostigen. Momenteel wordt geïnventariseerd waar en welke type het best kan worden aangeschaft.
Maar wat een fantastische ontwikkeling!

Nieuwe doelen Aandacht voor Aids 2005

Een nieuwe periode is aangebroken. Sinds eind mei 2005 ben ik terug in Nederland om de komende twee jaar een studie te volgen in het vakgebied van International Public Health. Een een groot gedeelte van de initiatieven is voltooid of overgedragen. Vanuit deze nieuwe setting zullen wij ons focussen op de vervolgacties, waaraan u een belangrijke bijdrage kan blijven leveren!

Voor de komende tijd richten wij ons op de doelen die beschreven zijn in het hoofdstuk Doelen Actie, zie de link in de linkerkolom.

 

21.08.2005

naar boven

Lees verder over ...

Dankwoord van Naa Ashiley voor de lezers en donateurs van Aandacht voor Aids

 

Het voedingsprojekt en het ontwikkelde educatiemateriaal

Speech Cindy bij presentatie Nutritional Guideline booklets

Download Nutrition booklet (PDF formaat, 2.9 Mb)

Download Positive Living booklet (PDF formaat, 1.4 Mb)

De kliniek

Fotoalbum kliniek

De West Africa Aids Foundation

Het onderwerp Aids

WWW links

Tilingo-Nepra, importeur van de sieraden

Wereldwinkels

Stichting Metgezel

Master opleiding International Public Health, VU Amsterdam

FocusOnAids.org

Omnilabo International BV

Corporatie Holding Friesland

Gottswaal vof

Omnilabo International BV

Nimpon Trade & Service

Polylab NV (email adres)

First Pharma Ghana

Lifescan

Wings Of Support

 

West African Aids Foundation (WAAF)