handen
aandacht voor aids
ogen
deactiebutton kliniekbutton links button contact button gastenboek button
home button nieuws button waarisbutton
Wie is Cindy?

Even voorstellen

Voor degene die mij (nog) niet kennen zal ik mij hierbij kort iets over mijzelf vertellen....

Ik ben Cindy Noordermeer, 27 jaar, geboren en opgegroeid in Heerhugowaard. Na de MAVO en HAVO afgerond te hebben ben ik in Amsterdam gaan wonen om Voeding en Diëtetiek te gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam. Na mijn studie heb ik ruim twee jaar een leerzame en leuke baan gehad als voedingsdeskundige bij Solgar Vitamins; een producent van voedingssupplementen.

In 2003 ben ik voor onbepaalde tijd naar Ghana vertrokken. Een stap die ik al lang wilde zetten en waar het, na het opzeggen van mijn huisvesting en baan, de juiste tijd voor was. Twee jaar ben ik in Ghana gebleven en ben in samenwerking met de International Health Care Clinic in Accra verschillende initiatieven gestart waarover meer te lezen is op deze site.

Als ik terug kijk op de twee jaar die achter mij liggen dan zie ik een periode van uitersten in een wereld van uitersten. Geboeid door de eenvoud, warmte en gastvrijheid van het volk, gegrepen door de persoonlijke tragedies van mensen die HIV positief zijn en geconfronteerd met een in het begin nog onbekende, harde en soms onrechtmatige wereld die zich rond HIV/AIDS afspeelt.

Een periode waar moeilijke en verdrietige momenten werden afgewisseld met momenten van voldoening en geluk. Een periode van uiterste waarbinnen inspiratie continue de boventoon heeft gevormd. In mijn ogen is inspiratie de voedingsbron van ontwikkeling. Als je geïnspireerd bent en een eerste stap zet, dan ben je in staat andere te inspireren en als andere geïnspireerd zijn wordt dat gene dat onmogelijk lijkt mogelijk. De mooiste les die ik heb geleerd en waardoor ik terug kijk op een periode waar vanuit het niets schitterende initiatieven zijn ontwikkeld.

Terug in Nederland zet ik mij nog steeds volop in voor onze projecten in Ghana en begin ik in september aan tweejarige opleiding International Public Health aan de VU in Amsterdam. Want naast inspiratie en toewijding zijn deskundigheid de juiste ingrediënten om mijn acties in de toekomst op een hoger plan te trekken.

Cindy Noordermeer, augustus 2005

 

Lees verder over ...

 

WWW links

Master opleiding International Public Health, VU Amsterdam

Solgar Vitamins

Studie Voeding en Dietetiek, Hogeschool van Amsterdam