handen
aandacht voor aids
ogen
deactiebutton kliniekbutton links button contact button gastenboek button
home button nieuws button waarisbutton
De kliniek

De West Africa Aids Foundation

De West Africa Aids Foundation is een Non Govermental Organization (NGO) en is in 1999 opgericht door Eddie Donton. In het begin combineerde deze van oorsprong Ghanese gezondheidwetenschapper zijn werk met zijn Aids/HIV kliniek in California. Maar al snel bleek dat het onmogelijk was beide instellingen tegelijk te runnen en heeft hij besloten zich geheel te richten op het HIV/Aids in Ghana.

In de strijd tegen de groeiende Aids epidemie richt hij zich met WAAF met name op de preventive kant van HIV/Aids door educatie en trainingprogramma’s. De doelgroepen zijn vooral kinderen en opgroeiende jongeren, met de nadruk op meisjes en vrouwen. Het streven is om in alle regio's van Ghana aanwezig te zijn met zogenaamde 'outreach centers'. De doelgroepen zijn vooral kinderen en opgroeiende jongeren, met de nadruk op meisjes en vrouwen. Educatie vindt plaats door voorlichtingscampagnes en groepsdiscussies te organiseren in gemeenschappen en op scholen, door aandacht in de media te genereren, regionale informatiecentra in te richten, sexuele voorlichting te geven voor geïnfecteerden en condoomgebruik te promoten.

Als reactie op de ontwikkeling van de NGO is de kliniek opgezet. De kliniek die het International Health Care Center (IHCC) wordt genoemd, levert de zorgverlening. De zorgverlening bestaat uit zo vroeg mogelijke diagnose, behandeling, preventie van prenatale overdracht van moeder naar kind, en terminale zorg. Omdat deze structuur mij pas later duidelijk is geworden, wordt op deze site gesproken van zowel WAAF-kliniek als IHCC. IHCC is de juiste benaming.

naar boven

Lees verder over ...

De doelen van de Actie om de situatie in de kliniek te verbeteren

De ambulance die de kliniek nodig heeft

De medicijnen en voedings-supplementen die de kliniek nodig heeft

De disposables die de kliniek nodig heeft

Waar de kliniek zich precies in Accra bevindt

WWW links

West African Aids Foundation (WAAF)