handen
aandacht voor aids
ogen
deactiebutton kliniekbutton links button contact button gastenboek button
home button nieuws button waarisbutton
Nieuws

Laatste nieuws

Nieuwsbrief nr. 12 (06.03.05)

Nieuwsbrief nr. 11 (19.12.04)

Nieuwsbrief nr. 10 (21.11.04)

Nieuwsbrief nr. 9 (03.10.04)

Nieuwsbrief nr. 8 (05.06.04)

Nieuwsbrief nr. 7 (01.05.04)

Nieuwsbrief nr. 6 (01.03.04)

Nieuwsbrief nr. 5 (23.01.04)

Nieuwsbrief nr. 4 (10.12.03)

Nieuwsbrief nr. 3 (06.11.03)

Nieuwsbrief nr. 2 (05.10.03)

Nieuwsbrief nr. 1 (21.08.03)


Verslag verblijf van Marleen in Wa

Verslag verblijf van Rene Bouwman in Wa

Stories and messages on HIV/AIDS for Radio Upper West

Interview Noordhollands Dagblad april 2004

Speelgoeduitwisselingsprojekt

Tekst lezing Cindy in Nederland april 2004


Rehabilitatiecentrum voor ondervoede (wees) kinderen (Klik op foto voor vergroting)

De 'Share Nut' (Klik op foto voor vergroting)

Klik op de kaart en zoom in naar Cindy's woonplaats vanaf maart 2004.

Nieuwsbrief nr. 6

[maandag 1 maart 2004]

Op het moment dat jullie deze nieuwsbrief onder ogen krijgen, ben ik waarschijnlijk bezig mijn tas te pakken voor mijn trip naar Nederland. Nu ik zeker langer in Ghana blijf, maar mijn terugvlucht naar Nederland dien te gebruiken…maak ik daar mooi gebruik om de bevalling van mijn zus mee te maken. En naast het genieten van mijn familie en vrienden, heb ik verschillende dingen op de agenda staan ter voorbereiding op mijn tweede fase in Ghana. Iedereen die geïnteresseerd is nodig ik van harte uit voor een presentatie aan de Haarlemmerdijk in Amsterdam. Mijn ervaringen, verhalen en projecten voor het komende jaar zou ik graag met jullie delen. Meer informatie over deze presentatie volgt via de mailingen en op de site (zie de link rechtsboven).

The Share Nut

Over het komende jaar heb ik een goed gevoel. Er liggen verschillende uitdagingen in het verschiet in Wa, en mijn tweede voorbereidingsbezoek maakt het allemaal een stuk concreter. GhanaNeeds, de NGO waar ik mee samenwerk, gaat zich helemaal in Wa huisvesten…en de onderhandelingen voor een pand zijn bijna rond. Dit houdt in dat we een grote bungelow, met erf en een gigantisch stuk landbouwgrond hebben. Wel droog, vervallen en oud. Maar het is de bedoeling dat dit de basis wordt voor onze werkzaamheden en het huis en het land is beschikbaar voor de meest uiteenlopende inkomstengenererende projecten, zodat mensen die geïnfecteerd zijn met HIV in hun eigen onderhoud kunnen voorzien en dus ook beter zorg kunnen dragen voor hun kinderen. Daarnaast proberen we er een vrijplaats voor ontspanningsactiviteiten van te maken waar (AIDS-) weeskinderen en mensen die leven met het virus, zich kunnen uiten en op hun gemak voelen. De ‘Share Nut’ is de naam van de plek. De naam is een combinatie tussen de shearnut, een lokale vrucht, en ‘to share’…ons motto in de grootste zin van het woord. Een hele uitdaging…van het installeren van een lokaal irrigatiesysteem, tot het laten groeien en bloeien van sappige groenten en vrolijke bloemen en het houden van kippen en geiten. Maar Share staat ook voor de gedeelde werkzaamheden en kan ik mij dus focussen op het voedingsproject. Voor foto's van de Share Nut en Wa, zie het fotoverslag Wa (via de links aan rechterkant).

Een andere leuke zijtak is de aandacht voor kinderen. Van onderhoud en onderwijs tot het organiseren van excursies en ontspanningsactiviteiten. De activiteiten voor kinderen worden mogelijk in een nieuw initiatief gegoten, maar daarover later meer.

Oftewel…

Genoeg informatie om met jullie te delen en de afzonderlijke projecten toe te lichten. En wie weet op wat voor manier jullie een steentje bij kunnen dragen…van kennis tot goederen, van geld tot contacten, van ideeën tot werken als vrijwilliger in Wa…

Dus tot…

Groetjes, Cindy.

naar boven

Lees verder over ...

Tekst lezing Cindy in Nederland

Bestedingen donaties

Projektvoorstel Voedingstherapie voor HIV/Aids patiënten en ondervoede Aidswezen

Fotoverslag Wa [februari 2004] - deel 1

Fotoverslag Wa [februari 2004] - deel 2

Fotoverslag Wa [februari 2004] - deel 3

Fotoalbums Wa

 


Geef je hier op / meld je af om op de hoogte te blijven van nieuwe nieuwsbrieven

WWW links

170.000 Aidswezen in Ghana: artikel op Ghanaweb.com

Site over Wa

Het actuele weer in Wa