handen
aandacht voor aids
ogen
deactiebutton kliniekbutton links button contact button gastenboek button
home button nieuws button waarisbutton
De Actie

De Actie Aandacht voor Aids

Lopende doelen

Gerealiseerde doelen

Hoe doneren?

Bestedingen donaties

Bedankjes

Oproepen

Sponsoring door bedrijven

 


Oorspronkelijke email-brief juli 2003

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Email-brief actie Aandacht voor Aids

Hieronder volgt de email die ik in juli 2003 rondgestuurd heb om fondsen te werven voor de actie, voordat deze site bestond. Alle informatie in deze brief is inmiddels in deze site verwerkt.

Als u via deze pagina op deze site terecht bent gekomen, klik dan hier om naar het begin van de site te gaan.

 


Lieve familie, vrienden, collega's en iedereen aan wie ik deze e-mail stuur,


Graag zou ik jullie aandacht willen vragen voor het volgende...namelijk aids in Afrika.

Van de 40 miljoen mensen die wereldwijd leven met HIV/Aids, wonen ruim 28 miljoen mensen in Subsahara Afrika. Ghana is een van de landen in dit gebied waar de ziekte epidemische vormen aanneemt en waar deze menselijke tragedie ook effecten heeft op vele andere aspecten binnen de samenleving.


Een stichting die zich in Ghana actief inzet in de strijd tegen Aids is de West Africain Aids Foundation (WAAF). Door middel van opleiding en voorlichting proberen zij een halt toe te roepen aan deze voortschrijdende epidemie. Daarnaast richten zij zich op het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met HIV/Aids.


Waarom deze e-mail?

De reden dat ik jullie deze e-mail stuur is mijn vertrek naar Ghana op 31 juli a.s. Voor minimaal een half jaar zal ik als diëtist/voedingskundige werkzaam zijn in de kliniek van WAAF. Door regelmatig e-mail contact ben ik op de hoogte gesteld van de schrijnende problemen die zij dagelijks tegenkomen. Dit motiveerde mij een inzamelingsactie op te zetten waarbij ik iedereen de keuzemogelijkheid wil geven een donatie te doen.


Waar gaan de donaties naar toe?

Terminale Aids-patiënten

In Ghana is het gebruikelijk dat de familie van de patiënt voor eten zorgt. Maar de meeste mensen hebben nauwelijks geld voor eten. Door dit tekort en de uitputtende effecten van de ziekte raken de patiënten ernstig ondervoed en deze slechte voedingstoestand heeft een averechtse werking op de behandeling en het verloop van de ziekte. WAAF probeert de patiënten op bijvoedingen en supplementen te houden, maar ook hier hebben de meeste patiënten geen geld voor. Het budget van de stichting is onvoldoende om voor iedereen voeding en supplementen aan te schaffen.

Met wat extra geld zou ik acties kunnen ondernemen gericht op de voedingstoestand van deze patiëntengroep. Hierbij denk ik aan aanpassingen op het gebied van voedselvoorziening en aanschaf van supplementen voor patiënten die dit het hardste nodig hebben.


HIV geïnfecteerde baby’s

Een ander aandachtspunt zijn de baby’s en kleine kinderen die HIV hebben gekregen via hun moeder tijdens de zwangerschap. De medicijnen die voor deze kinderen noodzakelijk zijn, dienen door de ouders, indien zij nog leven, zelf te worden aangeschaft. Door uiteenlopende reden gebeurt dit meestal niet.

Een gedeelte van het budget zou ik willen besteden aan de zorg en de aanschaf van medicatie voor deze groep kinderen.

Bij mijn keuze voor mijn uitgaven zal ik er naar streven dat de effecten op zo lang mogelijke termijn zichtbaar zijn.

Hoe nu verder?

Iedereen die een steentje wil bijdragen nodig ik van harte uit zijn donaties te storten op een daarvoor geopende rekening*:


Bankrekeningnummer 847710017
t.n.v. Cindy Noordermeer te Heerhugowaard
o.v.v. je naam .


WAAF, Stichting Horizon Holland** en ik zijn dankbaar voor ieder bedrag dat binnenkomt.


Ook na mijn vertrek heb ik toegang tot deze rekening. Dus mocht je deze e-mail pas lezen na 31 juli dan is dit geen probleem.

* Het geld dat wordt ingezameld door verschillende acties zal gegarandeerd in zijn geheel besteed worden aan de
bovengenoemde doelen.
* *Horizon Holland is een stichting voor medische en agrarische hulp aan ontwikkelingslanden die mij met WAAF in contact heeft gebracht en mij heeft geholpen bij mijn voorbereidingen.

Contact

Voor iedereen die het leuk vindt om te horen waaraan het geld wordt besteed, zal ik maandelijks een nieuwsbrief schrijven. Mail het even aan mij door als je deze nieuwsbrief zou wil ontvangen.

Voor al jullie vragen ben en blijf ik bereikbaar op:

cindy@aandachtvooraids.nl


Postadres in Accra:

West African Aids Foundation
t.a.v. Cindy Noordermeer
P.O. Box SK11
Sakumono, Accra, Ghana

Alvast ontzettend bedankt, ik hoop tot hoors en groetjes,


Cindy Noordermeer

 

naar boven

Lees verder over ...

het onderwerp Aids

WWW links

West African Aids Foundation (WAAF)

Stichting Horizon Holland